Duo Panna Cotta

REȚETA

DUO PANNA COTTA

INGREDIENTE

  • 600 ml smântână lichidă îndulcită
  • esență vanilie
  • rom
  • 100 gr ciocolată Milka
  • 15 gr gelatină
  • Pentru decor:
  • o lingură de cacao
  • ciocolată Millka
  • fructe proaspete
  • mentă și Oreo Crunchies

INDICAȚII

Smântâna se împarte în trei părți egale (de 200 ml). Prima dată se face compoziția albă.
Pentru compoziția albă: Se pun 200 ml smântână la încălzit și se lasă până ajunge la punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se pune vanilia, 5 gr de gelatină care în prealabil au fost înmuiate în puțină apă (dacă smântâna nu este îndulcită, adăugați zahăr cât vreți de dulce) și se amestecă foarte bine. Paharele se pun puțin înclinate și cu ajutorul unei pâlnii se împarte compoziția în cele 4 pahare. Se pun paharele la frigider pentru 2 ore, până se întărește compoziția, apoi se face și compoziția a doua, de cacao.
Compoziția a doua cu cacao: Se pun 200 ml smântână la încălzit și se lasă până ajunge la punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adaugă lingura de cacao și cele 5 gr de gelatină, care în prealabil au fost înmuiate în puțină apă și se amestecă foarte bine. Se scot paharele din frigider și se așează cu compoziția albă în partea de sus, cu ajutorul unei pâlnii se împarte compoziția în cele 4 pahare, se pune la frigider pentru 2 ore, până se întărește, apoi se face și compoziția cu ciocolată pentru panna cotta.
Compoziția a treia cu ciocolată: Se pun 200 ml smântână la încălzit și se lasă până ajunge la punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adaugă ciocolată mărunțită, esență de rom și cele 5 grame de gelatină, care în prealabil au fost hidratate. Se amestecă foarte bine, apoi se scot paharele din frigider și se împarte compoziția în cele 4 pahare.
Se pun paharele la frigider pentru cel puțin 2 ore, apoi se ornează cu fructe proaspete, bucăți de ciocolată și Oreo Crunchies. Poftă bună!

ÎNAPOI