Mini Cupcakes

REȚETA

MINI CUPCAKES

INGREDIENTE

  • Brioșă
  • 4 ouă mari
  • 150 g zahăr
  • 250 g făină albă
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 150 ml lapte
  • 40 g unt
  • 2 linguri cremă de ciocolată Milka
  • 2 linguri cacao
  • puțină sare
  • unt pentru uns formele/hârtiile
  • Cremă
  • cremă de brânză
  • Philadelphia
  • Frișcă
  • Oreo Crumble / coloranți alimentari (pentru cupcakes colorate)
  • Decor:
  • biscuiți Oreo

INDICAȚII

Se mixează bine ouăle (întregi) până când compoziția e spumoasă și se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat și puțină sare. Se amestecă până când compoziția își dublează cantitatea iar zahărul de topește complet. Se adaugă, pe rând, untul topit și răcit, crema de ciocolată, cacaua, apoi laptele, și se mixează la viteza cea mai mică. Se cerne făina împreună cu praful de copt și se adaugă în compoziție. Se omogenizează amestecând ușor, de jos în sus. Se preincalzeste cuptorul la 175-180°. Se pregătește o tavă de brioșe și vom pune în forme hârtiuțe, ungându-le cu ulei sau unt topit. Se umplu cam 3/4 din înălțimea lor. Se coc brioșele aprox. 25 min.
Între timp se pregătește crema: se amestecă cu o spatulă toate ingredientele până obținem crema cu care decorăm brioșele. În plus se pot adăuga biscuiți Oreo pentru un gust și un aspect vizual mai bun. Poftă Bună!

ÎNAPOI