REȚETA
SUMMER PAVLOVA
INGREDIENTE
- Pentru coșulețele de bezea:
- 7 albușuri
- 250 g zahăr (pudră)
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 30 g amidon
- Pentru cremă:
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 150 g cremă de brânză Philadelphia
- 2 linguri zahăr pudră vanilat
- Pentru decor:
- fructe proaspete (zmeură, coacăze roșii, mure) și frunzulițe de mentă
INDICAȚII
Coșulețe de bezea: Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Când spuma a devenit tare și se ține de paletele mixerului, începem să adăugăm zahărul lingură cu lingură, mixând bine după fiecare. La final, vom obține o spumă lucioasă, care face țepi atunci când scoatem paletele mixerului. Se adaugă zeamă de lămâie și amidonul și se omogenizează ușor, amestecând cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus. Punem bezeaua într-un posh și șprițăm cercuri cu diametrul de cca 7 cm, în tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi trecem cu compoziția doar pe lateralele cercului, obținând astfel coșulețele. Dăm tava la cuptor la foc mic (1000C cuptor electric cu ventilație) pentru 70 de minute. Bezeaua trebuie să fie tare și crocantă, ușor sfărâmicioasă la atingere. Coșulețe se lasă să se răcească, apoi se dezlipesc cu atenție de pe hârtia de copt.
Crema pentru umplutură: Smântana pentru frișcă se mixează până începe să capete consistență. Se adaugă zahărul și crema de brânză și se mixează până crema devine fermă și pufoasă. Crema se pune într-un posh și se șprițează peste coșulețele de bezea. Se ornează cu fructe proaspete și frunzulițe de mentă.