REȚETA
BROWNIE CHEESECAKE
INGREDIENTE
- 200g Cremă de brânză Philadelphia
- 135g Ciocolată neagră
- 115g Unt
- 160g Zahăr brun
- 3 Ouă
- 50g Oreo Crumble
- 20g cacao
- 60g Făină
- 50g Zahăr Pudră
- Esență vanilie/pastă de vanilie
- 1 borcan Dulceață de mure
- 1 linguriță Suc de lime
INDICAȚII
Ciocolata, untul și zahărul se topesc la bain-marie (nu este nevoie însă să topiți zahărul complet; când ciocolata și untul sunt topite, se pot retrage de pe foc). Separat, se bat 2 ouă cu furculița, apoi se adaugă în compoziția de ciocolată amestecând continuu. Se încorporează apoi făina, Oreo crumble măcinat fin și cacao. Când compoziția este omogenă se adaugă jumătate din cantitatea de gem de mure și se amestecă ușor. Se varsă aproape toată compoziția (fără 3-4 linguri) în tava tapetată cu hârtie de copt (atât fundul cât și pereții).
Separat, se bate crema de brânză cu zahărul și cu un ou, apoi se adaugă vanilia și lime-ul. Compoziția de brânză se întinde uniform peste compoziția de ciocolată. Din loc în loc, se pune compoziția de ciocolată rămasă, cu linguriță. Folosind o scobitoare, se formează “swirls” pe suprafață prăjiturii.
Se presară apoi și restul de dulceață de mure rămasă. Se coace la 170 de grade timp de 30 – max 35 minute. Când o scoateți din cuptor trebuie să fie puțin moale spre centru. Se ține la temperatura camerei până când se răcește complet, apoi se mai ține la frigider min. 3 ore înainte de a o scoate din tavă. Poftă bună!