REȚETA
Clătite cu cremă de brânză și dulceață de vișine
INGREDIENTE
- 350 g făină
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 50 g unt topit sau
3-4 linguri ulei - 500 ml lapte rece
- 250 ml apă minerală
- Un praf de sare
- Vanilie/coajă de lămâie
- Ulei pentru prăjit
- Cremă de brânză
Philadelphia
INDICAȚII
Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul, praful de sare, esența de vanilie și laptele. Făina se adaugă treptat, pentru a nu se forma cocoloașe. La
final se adaugă și apa minerală. Aluatul este adaptabil, se poate face numai cu lapte sau doar cu apă minerală, se pot pune mai multe ouă sau chiar mai
puține. La final, aluatul trebuie să fie lipsit de cocoloașe, mai lichid dacă se doresc clătite subțiri și mai gros, dacă se doresc clătite mai groase.
În funcție de asta, ajustăm cu apă minerală sau lapte. Pe măsură ce stă, acest tip de aluat se va îngroșa.
Consistența lui trebuie verificată mereu, dacă se vrea ca desertul să iasă perfect. Se poate adăuga puțin lichid de fiecare dată când simțim că și-a
modificat consistența. Tigaia trebuie să fie non-aderentă și trebuie unsă cu un șervețel îmbibat în ulei înainte de prăjire. În tigaia încinsă bine, se
toarnă aluat cu un polonic și se întinde bine aluatul până în marginile tigăii, se coace pe ambele părți și apoi se așază una peste cealaltă pe o
farfurie întinsă. La final, clătitele se umplu cu cremă de brânză și dulceață, după preferință. Pentru a fi mai tartinabilă, crema de brânză se poate
freca cu puțin zahăr pudră și smântână lichidă.