REȚETA
Frigărui de clătite cu cacao
INGREDIENTE
- 300 g făină
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 50 g unt topit sau 3-4 linguri ulei
- 500 ml lapte rece
- 250 ml apă minerală
- 2 linguri de cacao neagră
- Un praf de sare
- Vanilie/coajă de lămâie
- Ulei pentru prăjit
- Cremă de brânză
Philadelphia
INDICAȚII
Se mixează ouăle cu zaharul, se adaugă uleiul, praful de sare, esența de vanilie, laptele. Cele două linguri de cacao împreună cu făina se pun treptat
pentru a nu se forma cocoloașe. La final se adaugă și apa minerală.
Aluatul este adaptabil, se poate face numai cu lapte sau doar cu apă minerală, se pot pune mai multe ouă sau chiar mai puține. La final, aluatul trebuie
să fie lipsit de cocoloașe, mai lichid dacă se doresc clătite subțiri și mai gros, dacă se doresc clătite mai groase. În funcție de asta, ajustăm cu apă
minerală sau lapte. Pe măsură ce stă, acest tip de aluat se va îngroșa. Consistența lui trebuie verificată mereu, dacă se vrea ca desertul să iasă
perfect. Se poate adăuga puțin lichid de fiecare dată când simțim că și-a modificat consistența. Tigaia trebuie să fie non-aderentă și trebuie unsă cu un
șervețel îmbibat în ulei înainte de prăjire. În tigaia încinsă bine, se toarnă aluat cu un polonic și se întinde bine aluatul până în marginile tigăii,
se coace pe ambele părți și apoi se așază una peste cealaltă pe o farfurie întinsă. Pentru umplutură, se omogenizează crema de brânză cu 3-4 linguri de
apă de flori de portocal, se întinde pe clătită, se rulează și apoi se taie curățând cuțitul după fiecare tăietură. Se înfig pe bețe de frigărui, se
așază pe farfurie, se presară fistic mărunțit și miere.