REȚETA
Mini Sweet Pancakes
INGREDIENTE
- 2 ouă
- 160 ml lapte
- 1 linguriță praf de copt
- 25 g zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilinat
- 130 g făină
- Un praf de sare
- Vanilie
- Pentru decor:
- 1/2 cremă de alune Milka
-
1/2 cutie cremă de brânză
Philadelphia -
Câteva căpșuni proaspete,
mure, zmeură,
coacăze roșii - Frunze de mentă proaspete
INDICAȚII
Separam albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile și vanilia le vom pune într-un bol în care am adăugat deja laptele. Făina o vom amesteca cu zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și sarea. Adăugăm toate aceste ingrediente uscate peste amestecul de gălbenușuri și lapte și amestecăm până se omogenizează. Pentru a obține pancakes pufoase, mixăm cele 2 albușuri pe care le-am separat de gălbenușuri până devin o spumă tare. Adăugăm spuma de albușuri peste amestecul obținut mai devreme și amestecăm cu mișcări largi, până se încorporează în acesta. Punem o tigaie la încins la foc mic, ideal ar fi să avem una antiaderentă pentru a nu mai fi nevoie să folosim ulei. Cu ajutorul unui biberon de bucătărie, dozăm o cantitate mică din amestecul de pancake în tigaie, astfel încât să facem mini-pancakes. Decorăm un platou cu multe pancakes-uri, peste care turnăm generos cremă de alune Milka, câteva fructe proaspete și frunze proaspete de mentă. Pe un alt platou așezăm câteva mini-pancakes, peste care punem fie cremă de brânză Philadelphia, fie cremă de alune Milka și le decorăm cu diverse fructe și frunze proaspete de mentă. Așa preparăm aceste delicioase Mini Sweet Pancakes, perfecte pentru un mic dejun sau desert. Poți să le personalizezi cu aromele și decorurile tale preferate. Bucură-te de fiecare savoare și textură, împărțindu-le cu cei dragi!