REȚETA
Minipancakes pe băț
INGREDIENTE
- 2 ouă
- 80 g zahăr
- 250 g făină
- 200 ml lapte
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de
sodiu alimentar - 1 lingură esență de vanilie
- Cremă de brânză
Philadelphia
INDICAȚII
Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă esența de vanilie și laptele și apoi se adaugă treptat amestecul de făină cu praful de copt și bicarbonat de
sodiu, plus un praf de sare. Se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe. Aluatul trebuie să fie mai gros decât cel pentru clătite clasice (crepes).
Într-o tigaie non-aderentă încinsă și ștearsă foarte bine cu un șervețel îmbibat în ulei, se toarnă aluat cu o lingură, pentru a forma clătite cât de cât
egale. Atenție, clătitele americane se gătesc la foc foarte mic, pentru a le oferi timp să crească, să devină pufoase și să se coacă la mijloc. Când se
formează bule și încep să se spargă, atunci este momentul când clătita trebuie întoarsă și gătită și pe cealaltă față.
Se pun cremă de ciocolată, cremă de brânză Philadelphia și felii de căpșune între mini-clătite și se prind între ele cu un băț de frigărui.