Pancakes cu cremă de brânză, miere și bezele

REȚETA

Pancakes cu cremă de brânză, miere și bezele

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 80 g zahăr
  • 250 g făină
  • 200 ml lapte
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
    alimentar
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Cremă de brânză Philadelphia

INDICAȚII

Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă esența de vanilie și laptele și se adaugă treptat amestecul de făină cu praful de copt și bicarbonat de sodiu, plus un praf de sare. Se mixează bine pentru a nu se forma cocoloașe. Aluatul trebuie să fie mai gros decât cel pentru clătite clasice (crepes). Într-o tigaie non-aderentă încinsă și ștearsă foarte bine cu un șervețel îmbibat în ulei, se toarnă aluatul cu o ceașcă, pentru a forma clătite cât de cât egale. Atenție, clătitele americane se gătesc la foc foarte mic, pentru a le oferi timp să crească, să devină pufoase și să se coacă la mijloc. Când se formează bule și încep să se spargă, atunci este momentul când clătita trebuie întoarsă și gătită și pe cealaltă față.
Se pun într-o farfurie una peste cealaltă, se adaugă cremă de brânză, miere și bezele rumenite cu arzătorul sau alte topping-uri după preferințe.

ÎNAPOI