REȚETA
PLATOU PANCAKES
INGREDIENTE
- 2 ouă
- 80 g zahăr
- 250 g făină
- 200 ml lapte
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de
sodiu alimentar - 1 lingură esență de vanilie
- Cremă de brânză
Philadelphia
INDICAȚII
Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă esența de vanilie și laptele și apoi se adaugă treptat amestecul de făină cu praf de copt și bicarbonat de sodiu,
plus un praf de sare. Se mixează bine pentru a nu se forma cocoloașe. Aluatul trebuie să fie mai gros decât cel pentru clătite clasice (crepes). Într-o
tigaie non-aderentă încinsă și ștearsă foarte bine cu un șervețel îmbibat în ulei, se toarnă aluat cu o ceașcă, pentru a forma clătite cât de cât egale.
Atenție, clătitele americane se gătesc la foc foarte mic, pentru a le oferi timp să crească, să devină pufoase și să se coacă la mijloc. Când se formează
bule și încep să se spargă, atunci este momentul când clătita trebuie întoarsă și gătită și pe cealaltă față.
Se așază clătitele pe un platou, cu cremă de brânză Philadelphia, diverse fructe și diverse topping-uri (ciocolată, caramel, sos de fructe de
pădure etc.)