REȚETA
RULADĂ CU SPANAC
INGREDIENTE
- 200g Spanac congelat
- 4 buc Ouă
- 100g Făină
- 40 ml Ulei
- 1 linguriță Praf de copt
- Sare
- Piper
- 100g smântână
- 200 g Somon fume
- 300g Crema de brânză Philadelphia
- Mărar verde
- 100g telemea
INDICAȚII
Separăm ouăle și batem albușurile spumă cu sarea. Decongelăm spanacul și îl stoarcem de lichidul lăsat. Gălbenușurile le punem peste spanac împreună cu smântâna și uleiul și le omogenizăm bine. Punem acest mix de spanac peste albușuri și cu ajutorul unui tel le încorporăm ușor în albușuri. Nu folosim mixerul, pentru a păstra aluatul cât mai aerat. Făina o amestecăm cu praful de copt și o adăugăm peste compoziția de ouă și spanac și similar, cu ajutorul unui tel, amestecând fix cât să încorporăm făina, și la fel, încercăm să păstrăm aluatul cât mai aerat.
Aluatul se întinde pe o tavă cu hârtie de copt (38x25 cm) și se dă la cuptorul preîncălzit la 1800 C cu ventilație pentru 17-20 minute maxim. Cum este scos din cuptor blatul este rulat într-un prosop și se lasă la răcit în prosop.
Pentru preparea cremei, se pun restul de ingredientele într-un bol și se amestecă cu mixerul la viteză medie până obținem o cremă omogenă (1-2 minute maxim). După ce aluatul s-a răcit, se derulează ușor. Se întinde crema pe toată suprafața blatului și se pune somonul afumat. Se rulează cât mai strâns, ajutându-ne de hârtia de copt și se dă la frigider pentru minim 1-2h. Poftă bună!