REȚETA
TARTĂ CU MANGO
INGREDIENTE
- 1 pachet Biscuiți Oreo Golden
- 80 g Unt
- 50g Zahăr
- 300g Mango piure
- 2 linguri Amidon de porumb
- 1 linguriță Agar-agar
- 100 ml Lapte
- 200g Frișcă
- 150 g Mango fresh/congelat cuburi
- 3 buc Fructul pasiunii
INDICAȚII
Se mărunțesc fin biscuiții peste care punem untul topit, amestecăm și turnăm compoziția pe fundul și pe lateralele unei tăvi de tartă.
Băgăm blatul la frigider pentru 1h.
Între timp se face curd-ul de mango. Într-o cratiță, se pune la foc mic laptele cu amidonul de porumb
și agar-agar-ul, se amestecă în mod constant până când se omogenizează perfect. Se adaugă zahărul brun, se amestecă foarte bine până se topește,
peste care se toarnă piureul de mango. Se gătește timp de 5 minute până când amestecul începe să se îngroașe.
Se toarnă această compoziție peste
blatul din frigider, se lasă la răcit și de decorează cu frișcă din belșug, și un amestec făcut din cuburi de mango și pulpă de fructul pasiunii,
pentru un gust exotic.
Poftă bună!